“Op mijn werk liep het niet lekker. Als perfectionist en iemand die alles wil geven, liep ik vast. Ik kende het niet om grenzen aan te geven en voor mezelf te kiezen. Ik ging gewoon door. De gesprekken met Bas hebben me goed geholpen. Vanaf het begin voelde het heel vertrouwd. Dit was voor mij cruciaal, want ik praat niet makkelijk tegen vreemden. Maar hier ging het vanzelf. De setting om te wandelen tijdens de gesprekken hielp voor mij ook erg. Liever niet een gesprek in een altijd te warm hok.
Bas vraagt door als een gespreksonderwerp je raakt. “Wat maakt dat dit je raakt?” Dit heeft mij veel dichter naar mezelf en mijn gevoel gebracht. Hij leerde me dat je gevoel uiten belangrijk is. Niet alles opkroppen of ervoor weglopen.
Verder kijkt Bas praktisch vooruit. Het is niet alleen een fijn gesprek waardoor je dingen beter gaat begrijpen. Maar hij kijkt ook naar de toekomst. “Hoe ga je dingen anders aanpakken? Welke stappen zijn voor nu belangrijk om te maken?” Bas hielp me om concreet verder te komen. Ik sta nu een stuk dichter bij mezelf, al heb ik nog veel te leren. En als ik verder ben, zal ik niet schromen om nog eens een gesprek met Bas te hebben.”

‘Harde werker’ Geerke