Als coach en psychosociaal therapeut begeleid ik mensen individueel en in groepen bij het oplossen van problemen in hun ontwikkeling en hun relaties, zowel persoonlijk als zakelijk (bijvoorbeeld het omgaan met veranderingen, verlies of conflict, het verbeteren van de samenwerking, het leidinggeven, etc.).
Mijn aanpak is open, direct en diepgaand. Zo komen we snel tot de kern van je probleem, waar doorgaans ook het begin van de oplossing ligt.

Waar ik zelf vandaan kom
Iedereen is onderweg. Uit eigen ervaring -zowel zakelijk als persoonlijk – weet ik hoe uitdagend en ingewikkeld de reis soms kan zijn. Die ervaring combineer ik met professionaliteit als coach en psychosociaal therapeut en met de gedrevenheid om anderen te begeleiden bij hún reis.
In 25 jaren in het onderwijs en vooral het bedrijfsleven deed ik rijke ervaring op. Als medewerker, als leidinggevende en zelfstandig (communicatie)professional. Daarna werkte ik een aantal jaren als co-trainer in de adventure coaching voor onderwijs en bedrijfsleven. Sinds 2014 heb ik een zelfstandige praktijk voor zakelijke coaching en psychosociale therapie voor particulieren.

Scholing
Ik ben opgeleid tot integratief psychosociaal therapeut en TA-coach. Scholing die zowel diepgaand als breed was. Zodoende kan ik putten uit een rijk gevulde rugtas in de begeleiding van mensen. Ik werk onder andere met Transactionele Analyse (TA), Lichaamswerk en elementen uit Systemisch Werk en Gestalttherapie.

Ontwikkeling
Ik blijf me ontwikkelen door scholing en onder andere door deel te nemen aan de zogenaamde Werkplaatsen, waarin TA-professionals samen werken aan het integreren en verder ontwikkelen van de theorie in de coachpraktijk. 
Daarnaast maak ik uiteraard gebruik van supervisie en intervisie. Zo blijft ik scherp in wat ik graag doe: meereizen met mensen. Omdat hun reis erom vraagt.

Beroepskwaliteit
Om mijn professionele kwaliteit te borgen ben ik lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), de Nederlandse Vereniging voor TransactioneleAnalyse (NVTA) en de International Transactional Analyses Association (ITAA). Momenteel werk ik aan mijn internationale kwalificatie als Certified Transactional Analyst (CTA) voor organisaties.

Afspreken?
Wil je nader kennismaken? Ik ontmoet je graag om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Maak gewoon eens een afspraak, je bent hartelijk welkom!