Ik zat ergens mee. Gedrag waar ik van baalde. Gevoelens die ik niet kon plaatsen. Waarom kon ik soms ineens erg boos worden? Waarom sloeg ik dicht in verdrietige situaties? Waarom benoemde ik alles wat er thuis “fout” ging? Ik wilde er graag met iemand over praten. Ik belde Bas en aan de telefoon onstond een kort gesprek. Het voelde goed en we maakten een afspraak. Ik deed mijn verhaal en na anderhalf uur sloeg Bas de spijker op z’n kop. Ik wilde overal controle over hebben. Ook over mijn emoties, die daardoor totaal geen ruimte kregen. Er volgden meer gesprekken en die gaven mij telkens meer inzicht in mezelf. Ik denk er nog vaak aan terug en heb er nog iedere dag profijt van. Dankjewel Bas! De gesprekken met jou waren voor mij erg waardevol, verrijkend en leerzaam. Tegen iedereen die dit leest en die ook ergens mee zit zou ik willen zeggen: bel Bas. Je hebt niks te verliezen, je kunt er alleen maar mee winnen!

Stephan en zijn emoties